Hatharom.com - sportfogadás

Miért nem tudunk 3 góllal meccset nyerni?

2016. június 23. - Hatharom.com

Három rúgott góllal simán meccset lehet nyerni egy Eb-n, nekünk szerdán azonban nem sikerült. Szomorkodni emiatt most nem fogunk.

A franciaországi Európa-bajnokság eddigi legjobb meccseként emlegetik a szurkolók a szerda esti Magyarország - Portugália találkozóról, amely őrült végeredménnyel zárult. A döntetlen azt is jelentette, hogy a magyar válogatott óriási meglepetésre megnyerte az F-csoportot, tette mindezt veretlenül (1-2-0), Walesszel holtversenyben a legtöbb gólt szerezve (6). 

Ez utóbbit nagyban köszönhetjük a portugáloknak lőtt három gólnak. Az elmúlt évtizedekben nem voltunk hozzászokva ahhoz, hogy komoly téttel bíró mérkőzéseken háromszor is a kapuba találjunk, szerdán azonban majdnem minden összejött, három távoli lövéssel háromszor is előnybe kerültünk. Portugália viszont egy európai szintű topcsapat, világklasszis játékosokkal, így hiába voltunk extrák elöl, mivel hátul bele-bele hibázgattunk a meccsbe, végül be "kellett" érnünk egy döntetlennel. 

A portugálok első egyenlítő gólja: Nani megindulásáról méterekkel lemaradtunk, Guzmics már csak a lövés után érte utol a támadót.

magyar_portugal_vedelem_1.png

A helyzet hasonló volt a második portugál gólnál is: Ronaldo ritmusváltásáról lekéstünk, így a Real Madrid klasszisa lépéselőnyben robbant be az ötös környékére. Érdemes megjegyezni, hogy Joao Mario úgy tudta beadni a labdát a jobb oldalról, hogy méterekre állt tőle a legközelebbi védő.

magyar_portugal_vedelem_3.png

Harmadszor is egyenlítenek a portugálok: egy szögletkombináció után a kiváló rúgótechnikájú Quaresma tekert középre, Cristiano Ronaldo pedig teljesen egyedül ugorhatott fel fejelni.

magyar_portugal_vedelem_2.png

Kikockázva a három portugál találatot megállapíthatjuk: a magyar válogatott olyan védelmi hibákat követett el, ami a Dárdai-Storck féle érára egyáltalán nem jellemző. Kaptunk gólt pontrúgásból, kerültek a védelmünk mögé, és a szélen is kipasszolták a védekezést. Cristiano Ronaldót kétszer is őrizetlenül hagytuk - vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy nem sikerült levédekezni a a villámgyors portugál klasszist -, ami óriási luxusnak bizonyult és a győzelembe került. 

Mindezekre azért lesz érdemes figyelni, mert a nyolcaddöntőben egy olyan világválogatottal találkozunk, amely hasonló kaliber, mint a portugál. Szívós, harcos mezőnyjátékosok és 3-4 klasszis támadó, akik tegnap ellen is megmutatták, a semmiből is képesek gólt szerezni.

Hiányérzetünk ezzel együtt sincs a Portugália elleni meccs kapcsán, hiszen egyrészt megőriztük a csoportelsőséget, másrészt rúgtunk három csodás gólt, ennél többet pedig nem is kívánhatnánk. A külföldi fórumokon és közösségi oldalakon áradoznak az őszinte játékról, mindenkinek bejött a nagy adok-kapok, így újabb szimpatizánsokat szerzett a magyar csapat.

Hogy ez lett a meccsből, az betudható annak is, hogy a magyar válogatott számára tulajdonképpen tét nélküli volt a szerdai mérkőzés. A fesztelen játék látványt szült, nagy volt a kontraszt a könnyed és laza magyar és az idegbeteg portugál játékosok között. 

Hogy mit mondott Bernd Storck a meccs előtt az öltözőben azt nem tudjuk, mindenesetre a mérkőzést figyelve óhatatlanul is eszünkbe jutott a görögök elleni athéni találkozó. Az Eb-selejtező utolsó fordulójában úgy utaztunk el a hellénekhez, hogy mi a biztos 3., a görögök a tuti 6. helyen zárják a selejtezőt, vagyis tét igazából azon a meccsen sem volt.

A görögök elleni selejtezőmérkőzés

Akkor rúgtunk utoljára hármat, cserébe kaptunk négyet. A meccs képe ott is hasonló volt, belementünk az adok-kapokba, tetszetős gólokat szereztünk, de hátul szellősen védekeztünk és végül 4-3-ra kikaptunk. Jó meccs volt az is, az eredmény ott se számított.  Ha levonjuk a következtetéseket a két találkozóból, akkor - félve ugyan - de kijelenthetjük: amikor látványosan jól megy a támadójáték, önmagunkhoz képest pocsékul teljesítünk hátul. 

Melyik utat válasszuk? Támadjunk vagy védekezzünk? A kérdés inkább költői, hiszen a válogatott kiváló kezekben van, és biztosak vagyunk benne, hogy a szakmai stáb a belgák ellen is a megfelelő döntést hozza majd. Mindenesetre nem tennénk fel nagy pénzeket egy újabb gólfesztiválra.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatharom.blog.hu/api/trackback/id/tr588834694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloglegelő 2016.06.23. 15:35:25

okoskodó, semmit érő írás

két kiváló, motivált csapat küzdött egymással

és gólokat is rúgtak bazmeg

savanyu_bableves 2016.06.23. 16:07:41

Nagyon jó iras, semmit nem von le a csapat ertekebol, csak felhivja a figyelmet, hogy miert ennyi az annyi.

chrisred 2016.06.23. 16:09:28

Felesleges túlelemezni egy olyan meccset, aminek taktikai szempontból egyetlen komoly tétje volt: a kulcsjátékosaink ne sérüljenek meg vagy pontozzák ki magukat a nyolcaddöntőről a kapott lapokkal.é

bringás bosszantó 2016.06.23. 16:42:10

Érdemes volt hajtani. Bejutottak, elsőként a csoportból, a csoportelsők körében felköthetik a gatyót.
Ez pont olyan mint teniszben a surranóágon feljutó kopasz, egy darabig eljuthat aztán jön az elkerülhetetlen bukás. Ügyesen ki van ez találva.

Jokerpofa 2016.06.23. 17:35:10

Egy Nanit vagy Ronaldot a vilag legjobb vedo se tudnak 90 percen keresztul lefogni, felesleges iras

Május 40. 2016.06.23. 19:09:39

3 gólt kapva mégsem szenvedtünk vereséget, köszönhetően a támadójátékunknak. A portugáloknak hatalmas szerencséjük volt, egyszer a kapufánál, egyszer pedig amikor Elek úgy meglepődött, hogy nincs lesen, hogy a kapusba rúgta a labdát.

2016.06.23. 19:55:34

@Jokerpofa:

Azt nem vitatom, hogy C.R, klasszis játékos, dehogy emberileg egy hulladék. az tuti.
Olyan volt a meccsen és a meccs után, mint egy menstruációs hisztis picsa.

Kár érte, mert ha levetkőzné ezen kritikán aluli viselkedését, valóban kiváló sportoló lenne.
De így...

Ennyi.

Jokerpofa 2016.06.23. 21:57:10

@Látens Inszinuáció: nem nagyon nezek topfocit evek ota, szoval nekem most tunt fel, hogy mekkora HP :)