Hatharom.com - sportfogadás

Miért, Herr Storck, miért?

2016. június 15. - nash1

Szalai és Stieber voltak a gólszerzők, de az igazi hős pályán sem volt. Sőt még csak nem is magyar az illető.

Köszönjük, Fülöp Marci! Köszönjük, hogy a norvégok elleni találkozót követően ismét őrizted a kapufánkat és nem hagytad, hogy 15 millió magyar már az első percben elkeseredjen! David Alaba sistergős kapufáját követően aligha gondolhattuk, hogy az éjjel végül alkoholmámorban ér majd véget, a magyar csapat ugyanis négy nappal minimum meghosszabbítja immáron 16.068 napja tartó Európa-bajnoki veretlenségi szériáját. De a győzelem és a három pont végül hozzánk került, ezt pedig már nem veheti el senki! És ki volt a hős? Egy csendes lovag, akiben német szív dobog, de már rég tiszteletbeli magyar.

"Buta német! Miért nem támadtunk Románia ellen, miért nem akartuk megverni ezt a borzalmasan gyenge csapatot?" - tettük fel a kérdést a szomszédok elleni 0-0-t követően.

"Kókler Storck! Miért játszatod Bódit, miért nem kezd Böde, miért játszottunk ilyen bénán az első félidőben?" - folytattuk a Feröer-szigetek elleni kínkeserves győzelem alkalmával...

"Ajj, Bernd! Miért játszattál ilyen botrányos támadó futballt Görögországban?" - ekéztük a németet a görögországi négyes után.

"Most komolyan gondolod ezt, Storck? Mit keres a kezdőben ez a vörös gyerek? Egyáltalán, ki ez a Kleinizé?" - csodálkoztunk az oslói meccs kezdőjét látva.

"Már megint hülye vagy, Storck? Miért vagy szerelmes ebbe a botlábú Szalaiba? A labdát sem tudja megtartani, közben pedig ott van két bajnokság gólkirálya, valamint Priskin Tomi is"- mondtuk egészen a 62. percig üvöltve a tévének.

És ne tagadjuk, barátaim, ez így volt. Ezek a mondatok mindannyiunk száját elhagyták, egyikünk sem értette, hogy a mi hősünk, Dárdai Pali helyét átvevő német gyerek mit is akar itt. Én sem értettem, te sem értetted. De Bernd Storck sokadszorra is megválaszolta, mit keres itt. Lehet, hogy ő soha nem lesz egy Dárdai Pali népszerűségű ember, lehet, hogy nem ő a legszínesebb figura, akit valaha láttunk a magyar válogatott kispadján vezényelni, de hogy ez a csapat az övé, ez a válogatott neki köszönheti a sikereit és ezeket a fiúkat ő sokkal jobban ismeri, mint egy Egervári vagy Pintér, az biztos. Dárdai Pali feltüzelte ezt a csapatot, Storck pedig beletette a nagybetűs szakmát.

Merthogy a világsztárokkal teletűzdelt osztrák csapat ellen ilyen tanári futballt produkálni 80 percen keresztül... ez a legmerészebb álmainkban sem szerepelt. Az az eufória, amellyel végignyomták a játékosok, az brutális volt. Mindenki a feladatára koncentrált, olyannyira, hogy volt, akinek még az sem tűnt fel, hogy emberelőnyben játszunk. De az a labdajáratás, az az összjáték Kleinheisler és Nagy Ádám között, az a magabiztosság a védelemben és az a leírhatatlan tűz Szalai Ádám szemében - ezt ő adta hozzá. Ő, Bernd Storck.

Az elmúlt hónapok egyik legérthetetlenebb döntése volt, hogy Szalai Ádámot miért nem hívta le a szünetben a német. Egy normális átvétel, egy értelmes passz, semmi nem volt Ádámtól egy félidő alatt. De a 62. percben berúgta, és hogy a gól mennyit jelentett neki, azt mindannyian láthattuk abban a hihetetlen gólörömben, amiben minden kiszakadt belőle... Ha nincs Storck, Szalait most vasvillával üldöznénk az országhatáron túlra. De a 15 millió magyar + egy német közül elég volt utóbbi, hogy bízzon benne. És most itt vagyunk, srácok! Három ponttal, a továbbjutás küszöbén.

Én tehát fejet hajtok Storck előtt, már sokadjára, és azt mondom, ha Király a csatár, Gera a kapus, Bernd Storck akkor is császár marad. Hiába vagyunk tízmillió szövetségi kapitány országa, itt egy német, aki úgy tűnik, leszakmázott minket. Bravó, Herr Storck! Bravó!

A bejegyzés trackback címe:

https://hatharom.blog.hu/api/trackback/id/tr28811444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turbólyuk 2016.06.15. 12:35:11

Biztos lesznek egyet nem értők, mert itt mindenki ért a focihoz. De a tovább kétkedőknek:
1. Ennyi alkalommal nincs szerencse. Storck túl sok esetben találta meg a megoldást ahhoz, hogy ez szerencse legyen. Persze van az is benne, de élni kell vele és tudni, hogy jön...
2. Eljön az is, amikor kikapunk Storck kapitányságával is. De az 1. pont akkor is valóság, mert az már a múlt.

mantis screamer 2016.06.15. 12:44:21

Azért nem kétkedett mindenki Storck döntéseiben, például vagyunk páran akik tudtuk miért játszik Szalai mindig.

Janossz 2016.06.15. 12:56:00

Pintérattilák, mezeigyuribácsik, egérváriak, nyilasitibik most láttátok, hogy megy ez.
Szép csendesen tűnjetek el az Nb1 középmezőnyében valahol, lesz rátok igény biztos, oda valók vagytok, de a válogatott közelébe ne nagyon menjetek! Storck meg kezdjen edzőket is képezni, másodállásban!

Nasa Nasa 2016.06.15. 13:00:37

Hát őőőő nem tudom, hogyan keveredtem ide de aki írta ez a cikk egy vicc..
Hogy lehet ilyeneket leírni, hogy senki nem értette és hogy biztos nincs olyan ember a földön aki
értette, hogy például Kleinheisler László miért válogatott!
Ez a gyökér aki írta a cikket egy igazi anit-magyar kocaszzurkoló, felháborító ez az írás......

ohmyFgod 2016.06.15. 13:01:10

Írt már elemzést itt Ferenczi Attila is arról, hogy miért játszik Szalai. Igazán megkérdezhetnéd, ha már a futballról írsz! Mert a fotelszurkolótól még elviselem, hogy ne szagoljon a szakmához egyáltalán, de egy bloggertől, újságírótól egyenese önmagával szembeni nagyfokú igénytelenségnek, egyenesen bűnnek tartom. A közhangulatnak felülő egyoldalú és beszűkült nézőpontról, amit remélem most már végleg sikerült kiszélesíteni, csak annyit mondanék, hogy Szalai az első félidőben sem volt haszontalan. Ezek a fenti kritikák nem jogosak.
"Egy normális átvétel, egy értelmes passz, semmi nem volt Ádámtól egy félidő alatt. "
Ehhez képest 70%-os sikerességgel passzolt, amivel az egész mezőny közepén helyezkedett el. Állításod szerint tehát az osztrák és magyar csapat felének, akik rosszabb százalékkal passzoltak, nem volt egy értékelhető passza (Guzmics 57%, Németh 68%, Janko 58, Harnik 54, Klein 50, Almer 68, Fuchs 60, Kleinheisler 70, Király, 69, Kádár 71) Persze neki csak 29 labdaérintése volt, de azért annyira nem domináltunk, az ellenfél centerének csak például csak 15. A csatároknak itt nem jutott annyi passz. 3x elvesztette a labdát,, de 3x csak szabálytalanul tudtak szerelni, ha már egyéb értelmes megmozdulásokat is keresünk, amiből az egyik sárgát ért, ami a második félidőben pirossá változott, így ebben is óriási szerepe volt. Ki tudja, hogy 11 felbőszült osztrákkal mit kezdtünk volna, akik amúgy 2 perc múlva kb kiegyenlítettek, csak abba szerencsére már belefújtak. Továbbá volt még egy nagyszerű szerelése a meccsen, és egy kiváló blokkolása is (Guzmicsnak, Fiola, Kleini, Dzsudzsák mind 1, Németh 0, Alaba szintén 1, Dragovocs, Arnautovics 0, tehát az 1 sem kevés, főleg csatártól.). És ezen felül az első félidőben volt még egy szenzációsan lekészített labdája, az hiszem amiatt írták be neki az 1 _kulcspasszt_ is.
Ha futballról írsz, kérlek vegyél annyi fáradtságot, hogy előveszel néhány szakkönyvet, és elkezded olvasgatni, hogy mit, és HOGYAN kellene figyelni a mérkőzésen, hogy valami értelmes következtetést is le tudj vonni a látottakból, illetve hallgass az okosabbakra (pl. Dárdai), és ne legyél annyira arrogánsan makacs, hogy simán felülbírálod azt, amit mondanak. Mire fel ez az önbizalom? A nagy semmire. Ugyanis már többször elmagyarázták, hogy miért jó Szalai, és hogy egyáltalán nem mutat olyan rossz teljesítményt, mint ahogyan a szurkolók látják. Legalább feltűnhetne, hogy az ellenfeleink is mindig kiemelik, és tartanak tőle, plusz nagyon kellemetlen ellenfélnek találják. Na, vajon miért.. Remélem van benned annyi, hogy elnézést kérsz. Amúgy pedig "elvtársaiddal" rengeteget tettetek azért, hogy Szalai minél lassabban kapja össze magát, és sikerüljön neki végre gólt rúgni, és higgadtabban játszani. Látszik rajta, hogy k*rvára megviselte, amit kapott, és ez pedig egyenesen azt jelenti, hogy még buták is voltatok, mert nem mértétek fel, hogy így lélektanilag egy ördögi kör alakul ki, és ezzel konkrétan a saját csapatotoknak ártotok. És egyébként nem, nem minden magyar ült fel ennek a mesterséges hangulatnak, bár a többség igen, az tény. Azért voltunk páran, újságírók, bloggerek között is akadt 1-1, aki tiszta vizet öntött a pohárba. A ti hibátok, hogy nem akartátok megérteni.

Nasa Nasa 2016.06.15. 13:03:13

@ohmyFgod: Szuper válasz, habár ennyi gépelést sztem nem érdemel meg a szerző.....

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2016.06.15. 13:42:40

@ohmyFgod: Totál egyetértettem a szavaiddal, amíg ez az "elvtárs" leírásra nem került. A faszért kell politikát látni még ebben is?

ohmyFgod 2016.06.15. 13:49:43

@Giggsy: talán nem volt a legszerencsésebb választás, de direkt azért tettem idézőjelbe, semmiféle politikai utalást nem akartam belevinni, összefoglaló néven azokra gondoltam, akik ebben a kérdésben ugyan ezt az elvet vallották. De elnézést kérek, ha nem jött át.

szempontcsuzli 2016.06.15. 13:52:56

@Giggsy: sztem nincs ebben semmi politika. az elvtársazás még nem politika

igazi hős 2016.06.15. 14:10:06

Storknak nagy szerepe van, ez egyértelmű, de említsük meg Dárdait, aki kihúzta a gödörből ezt a csapatot (illetve az még egy másik volt, hasonló összeállítással) és persze Csányit, aki a teljes hazai "szakma" ellenvéleménye mellett is hazahozta Dárdait.

MiKeyRuLeS 2016.06.15. 14:15:54

@ohmyFgod: Szerintem a cikk pont arról szól, hogy "tévedtem Szalaival kapcsolatban". Erre nekiugrasz. A statisztikáid szerint Szalainak kellett volna lenni a meccs legjobbjának, mégsem ő az a gólja ellenére, de ez biztos csak összeesküvés...
De már jöttök elő ti, megmondóemberek, hogy mi már akkor is tudtuk, hogy Kleinheisler egy zseni, amikor még nem is hallottatok róla, vagy Szalai majd pont 41 gól nélküli meccs után fog betalálni...

ohmyFgod 2016.06.15. 14:37:21

@MiKeyRuLeS: Nem, nem erről szól A cikk Storcktól kér elnézést. Továbbá a cikkíró nem ért a futballhoz, miközben a futballról ír, ami már alapvetően egy megengedhetetlen ellentmondás. Az szép dolog, hogy Storcktól elnézést kér, de tegyük hozzá, hogy hülyének tartani őt sem volt jogos egy pillanatig sem. Aki látta az U20-asok szervezett játékát, és tudta, hogy mit kell nézni egy meccsen, az tudta, hogy ez az ember érti a dolgát, és taktikailag felkészült. Ettől függetlenül le a kalappal emiatt, hogy dicséret is elhangozzék! De Szalai helyzete még most is teljesen tévesen van megítélve. Egész egyszerűen NEM IGAZ, amit ír, mint ahogyan a szurkolói kritikák 80-90%-a ugyanilyen vakon túlzó volt. Én úgy éreztem, hogy nso fórumon is szélmalomharcot vívok a fórumozókkal, több órát vitatkoztam Szalai miatt, alig volt, aki mellettem állt. Szóval nem most bújtam elő a bozótból, nekem aztán nem magyarázhatsz, ott az írásbeli bizonyíték. Mint ahogyan nem magyarázhatsz egyes újságíróknak, bloggereknek sem, akik szintén elmagyarázták, hogy miért vagytok hülyék a kérdésben. Ághassi Attila is írt az indexen Szalairól, Ferenczi Attila itt is, és még voltak páran. Dárdai is mindig elmondta, hogy azért nem úgy van az, és az ellenfeleink edzői, játékosai is nem egyszer, ami azért elég árulkodó. Mennyire eltorzult látásmóddal kell rendelkezni ahhoz, hogy mindezek fel se tűnjenek?
.
Azt pedig, hogy "statisztikám" szerint Szalai a meccs legjobbjának kellett volna lennie, megint egy buta, elhamarkodott megfogalmazás.
1.) Szalai nem volt a meccs embere, nem is állítottam, és az adatok sem támasztják alá. Amit megtudtunk az az, hogy Szalai jól játszott. Ez egy rosszindulatú, hangulatkeltő megfogalmazás volt részedről, ami csak arra alkalmas, hogy a lényegről elterelje a figyelmedet, és ne kellhen azon elgondolkodnod, hogy mi van, ha rosszul látod.
2.) Az adatok innen származnak: whoscored.com Jó böngészést! Külföldi oldal, az eltorzult magyar szemüvegtől mentesen, számokkal, objektíven mutatja meg a történéseket. Amikor Szalait védtem mindig adatokkal IS(!) alátámasztottam az igazamat.
3) A külföldi kommentárok is dicsérték a félidőben, pl. a ZDF-en. Ne haragudj meg, de nyilván nem az előítéletes magyar szurkolók többsége látta jól, amikor a szakemberek, és az adatok mind az ellenkezőjét bizonyítják. Amiért írok az az, hogy tanuljunk az esetből, és álljunk hozzá egy kérdéshez korrekt, felnőtt módon, objektíven. Nézzünk utána, olvassunk utána, tájékozódjunk, és utána kezdjünk el olyan ökörségeket mondani, hogy de szar a Szalai, Nikolicsot a válgoatottba!

gazehell 2016.06.15. 14:43:51

@mantis screamer: Érdekelne engem is: miért ?

ohmyFgod 2016.06.15. 15:48:01

@gazehell: 24.hu/sport/foci/2015/09/07/mi-a-banatert-ragaszkodik-dardai-es-storck-is-szalai-adamhoz/ pl azért, ami itt elhangzik. Egyébként pedig azt is nagyvonalúan elfelejtették a kedves szurkolók, hogy a románok ellen teljesen szabályos gólt fejelt, csak nem adták meg, ami legkevésbé rajta múlt. Tehát már az a góltalansági időszak sem lett volna olyan hosszú, és akkor már alapból ISten lett volna De még egyszer: nem ő tehetett róla, h szabályos gólját nem adták meg. Korrekt szurkolónak illett volna ezt is figyelembe venni, mert a bírótól függetlenül ő megtette a dolgát.

ohmyFgod 2016.06.15. 15:55:01

Vagyis Szalai egy keményebb bajnokságban, jóval erősebb védőkkel szemben is sokkal-sokkal jobb arányban passzol megfelelő helyre, mint Böde, és jobban is cselez. Párharcokban rosszabb a mutatója, de ez Bödénél is változna a Bundesligában.

ohmyFgod 2016.06.15. 15:59:17

Vagyis a médiában is bőven megvoltak azok a hangok, amelyek értelmesebben közelítették meg a helyzetet, és megpróbálták elmagyarázni, hogy a tv-ből (hozzáértés nélkül) nem lehet rendesen megítélni a teljesítményét. A szurkolók hibája, makacssága, hozzá nem értése, szűklátókörűsége és a saját véleményük túlértékelése, arroganciája az oka annak, hogy ezekez az üzeneteket nem vették észre, és még most is le meri valaki írni, hogy 15 millió magyar tartotta érthetetlennek Szalai játszatását.

kanász 2016.06.15. 17:33:49

És ismét "szembeköpte a magyar edzőtársadalmat"! :)

n76j 2016.06.15. 18:11:16

@ohmyFgod: Meg még logikus is a dolog. Ha Bernd Stock ennyire érti a dolgát és Szalai Ádámot rendre játszatja, annak jó oka van. Érthető annak is, aki nem focizseni

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2016.06.15. 19:38:35

@ohmyFgod: Ja, az más. Akkor bocsi, nem igazán jött át a dolog. A lényeg, hogy foci témában maximálisan az igazat írtad.

gazehell 2016.06.23. 11:09:27

@ohmyFgod: Megkövetem magam ....részben. Az a szalai gól lehet hogy megváltoztatta sok gyerek életét., Portugáloknál kicselezte Pepet és besárgázta nemtomkit. Ausztriával is egyik sárhga öve volt. Ezért....ellenben valóban kritikán alul teljesített egy évig legalább: ékcsatárként nulla gól éven át ... remélem levette a terhet róla ez az EB, csak játszodnia kellene. És labdaátvételben meg sebességben fejlődni.
süti beállítások módosítása