Hatharom.com - sportfogadás

Mit nyerünk az első héten?

2016. augusztus 05. - Hatharom.com

Bő két hétre újra kivetkőzik magából az ország, megáll a munka - mondjuk ennek pont nincs sok jelentősége egy olyan országban, ahol EU-s támogatások nélkül nem nő a GDP -, és éjjeli baglyok lepik el a városokat, miközben mindenki nemesfémtípusokat számol: kezdődik az olimpia, és bár az előzetes hírek szerint egyelőre kaotikusak a körülmények a rendező Rio de Janeiróban, ne legyenek kétségeink, ez csak addig, és semmivel sem tovább hír, amíg el nem kezdődnek a versenyek.

Az örök kérdés ilyenkor mindig az, mire számítsunk mi, magyarok, akik immáron évtizedek óta lelkiismeretesen használjuk az olimpiai érmeket komplex nemzeti kisebbrendűségi érzésünk leplezésére. Ügyetlenül persze, de hát kit érdekel mindez, ha eközben úton-útfélen elmondhatjuk (azaz inkább kiírhatjuk Facebookra, sőt, viccesnek hitt mémeket oszthatunk meg ugyanitt), hogy több aranyunk van, mint a 127 milliós lakosságú Japánnak?! Ugye, senkit.

rio_eskutetel_zaszlo.jpeg

Jobb tehát jó előre tisztába jönni mindazzal, amire számítani lehet - mármint persze érmeket illetően, hisz egy hatodik hely, napláne valami szaros egyéni csúcs nálunk smafu, a sportlapnak csúfolt nyomtatott kiadvány hetedik oldalának aljára talán odafér, ha ugyan -, mondjuk azt is figyelembe véve, hogy idehaza általában a játékok kezdete előtt minden harmadik olimpiai indulónk éremesélyes, mert hát, ugye… Akár ki is jöhet neki a lépés. Akár.

A tatamit és a lőállást figyelni nem kell félnetek, jó lesz

Az első napon rögtön ott lesz Csernoviczki Éva, Londonban bronzérmes dzsúdós, aki kétségtelenül a 48 kg-os súlycsoport egyik nagyágyúja. A most futó olimpiai ciklusban két arany, egy ezüst és egy bronz került a nyakába Eb-ken (a tendencia sajnos csökkenő), és bár a világbajnokságokon nem igazán ment neki, egyértelműen számolni kell vele az érmekért folyó csatában. Küzdősportról lévén szó, sok múlhat persze a sorsoláson is - az argentin Paula Paretóval és a belga Van Snickkel jó lenne sokáig nem találkozni, róluk ugyanis nincsenek túlzottan jó emlékei Évinek az utóbbi időkből -, de ne legyünk kishitűek, már az első nap érdemes lesz figyelni a tatamira.

Szintén szombaton kezdi meg szereplését a vártnál szerencsére jóval nagyobb sportlövő küldöttségünk is, és bár sem az Eb-hetedik Miskolczi Julianna, sem a kontinensviadalon szerzett ötödik helyével kvalifikáló Tátrai Miklós nem éremesélyes, vigyázó szemeinket mindenképpen érdemes lesz rájuk vetnünk. Annál is inkább, mert a férfiaknál akár (v)érmes reményeink is lehetnek: a hosszú évek óta a világ élvonalába tartozó Sidi Péter váltig reméli, hogy végre egy olimpián is kijön neki a lépés, de a szemtelenül fiatalon is remek eredményekkel büszkélkedő, ifjúsági olimpiai bajnok Péni Istvánban is lehet bízni.

Hogy mit várunk nagy reményekkel Rióba utazó úszúinktól, vívóinktól, és kire érdemes odafigyelni az olimpia első felében cikkünkből kiderül.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatharom.blog.hu/api/trackback/id/tr1008954866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.